Plněné olihně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné olihně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20730 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
9 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kg | Olihně |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý celý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
9 polévková lžíce | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 582,5mg |
Draslík | 694,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olihně, Pepř bílý celý, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné olihně postup přípravy receptu:
1 | Olihně dobře očistíme, opereme, vybereme vnitřnosti a oliheň necháme odkapat. |
2 | Odřízneme chapadélka, která nadrobno nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim 7 lžic olivového oleje, strouhanku, rozetřený česnek, nadrobno nasekanou petrželku, osolíme podle chuti a opepříme. |
3 | Směs dobře promícháme. |
4 | Touto směsí naplníme olihně, každou uzavřeme párátkem, naskládáme do pekáče, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakryjeme pokrývkou a dáme do dobře vyhřáté trouby prudce zapéct na 20 minut. Pečeme při 250 °C. |
5 | Servírujeme se zeleninovým salátem. |