Jednoduchý recept

Makrela na řecký způsob

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20732

Ingredience

3 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kečup
4 ks Makrela obecná
1,5 dl Olej olivový jedlý
4 ks Olivy nakládané
5 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sůl
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 993 kcal
Kilojoule 4 153kJ
6% Sacharidy 23 g
92% Tuky 69 g
135% Sodík 3 g
127% Bílkoviny 71 g

Makrela na řecký způsob postup přípravy receptu:

1

Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji po obou stranách dozlatova.

2

Makrely z pánve vyndáme na talíř a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a olivy na kolečka, přidáme kečup, rajčatový protlak, bílé víno, cukr a sůl podle chuti, opepříme a vše dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou 20 minut.

3

Do hotové omáčky vložíme opečené makrely a podáváme teplé s bramborami nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept