Vařená kambala - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená kambala
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20739 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Feferony |
750 g | Kambala |
0,3 dl | Ocet kvasný lihový |
0,6 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 967,7mg |
Vláknina | 735,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Kambala, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená kambala postup přípravy receptu:
1 | Kambalu očistíme, vykucháme a omyjeme. Rybu pokrájíme na kusy a dáme vařit do vody, do které přidáme 0,3 dl oleje a sůl. |
2 | Připravíme zálivku: nakrájíme nadrobno feferonky a česnek, přidáme 0,3 dl olivového oleje, přilijeme trošku vývaru z ryby a dochutíme octem. |
3 | Rybu servírujeme v hlubokém talíři politou zálivkou. |