Mozeček z vařeného vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozeček z vařeného vepřového masa
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20741 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 328,4mg |
Draslík | 164,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozeček z vařeného vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Vařené vepřové maso umeleme s přidáním trochy vývaru. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme kmín, maso a 3 lžíce vývaru. Vše za stálého míchání prohřejeme. Vmícháme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. |
3 | Při podávání mozeček posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem. |