Perkelt z králičího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perkelt z králičího masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1000 g | Králičí maso |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
50 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 154,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 161,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Králičí maso, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Sádlo škvařené, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Perkelt z králičího masa postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Přidáme omyté, osušené porce králíka, osmahneme a vmícháme mletou papriku. Osolíme, zalijeme trochou vývaru a dusíme. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vínem a vývarem. |
2 | Po chvíli přidáme očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a vše dusíme doměkka. |