Slepičí polévka s domácími nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí polévka s domácími nudlemi
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20744 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
500 g | Nudle domácí |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Slepice |
2 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 986,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Nudle domácí, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí polévka s domácími nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Vykuchanou a omytou slepici dáme vařit asi do 4 l vody. Vaříme asi 1 hodinu, pak do ní přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, osolíme, opepříme a vaříme ještě minimálně hodinu do doby, kdy maso bude měkké. |
2 | Slepici opatrně vyjmeme z vývaru, maso obereme, pokrájíme na kousky, a vrátíme do scezeného čistého vývaru. Přidáme domácí nudle a krátce zavaříme. |
3 | Před dokončením přidáme do polévky nadrobno nakrájenou zelenou kadeřavou petrželku. |
Poznámka
Domácí nudle přidáváme do vývaru podle počtu osob - na jednu osobu zaváříme 1 hrst nudlí.