Jednoduchý recept

Bílá slepičí čorba

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 20745
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Brambory
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1200 g Slepice
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,8 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
3% Sacharidy 10 g
16% Tuky 12 g
17% Sodík 346 mg
69% Bílkoviny 39 g

Bílá slepičí čorba postup přípravy receptu:

1

Očištěnou umytou slepici vložíme do 4 l studené vody. Osolíme, opepříme a dáme vařit. V průběhu pomalého vaření(polévka by měla mírně bublat)přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, brambory pokrájené na kostky a vše vaříme do doby, než bude maso měkké.

2

Uvařenou slepici opatrně vyndáme, obereme maso které pokrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky - čorby.

3

Zvlášť si rozmícháme v mléce mouku a polévku zahustíme. Po krátkém vaření ještě přidáme do čorby vejce, promícháme a pro zjemnění chuti přidáme 2 lžíce smetany. Při podávání čorby každému dáme na talíř trošku nadrobno pokrájené zelené petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept