Bílá slepičí čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá slepičí čorba
Bílá slepičí čorba
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20745 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 dl | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1200 g | Slepice |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 146,0mg |
Draslík | 572,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Pepř bílý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka kukuřičná, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá slepičí čorba postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou umytou slepici vložíme do 4 l studené vody. Osolíme, opepříme a dáme vařit. V průběhu pomalého vaření(polévka by měla mírně bublat)přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, brambory pokrájené na kostky a vše vaříme do doby, než bude maso měkké. |
2 | Uvařenou slepici opatrně vyndáme, obereme maso které pokrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky - čorby. |
3 | Zvlášť si rozmícháme v mléce mouku a polévku zahustíme. Po krátkém vaření ještě přidáme do čorby vejce, promícháme a pro zjemnění chuti přidáme 2 lžíce smetany. Při podávání čorby každému dáme na talíř trošku nadrobno pokrájené zelené petrželky. |