Závitky z králičí kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z králičí kýty
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20746 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Hořčice |
800 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
50 g | Salám měkký |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 199,2mg |
Draslík | 793,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Salám měkký, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z králičí kýty postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa z králičí kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme čtvrtku uvařeného vejce, salám a slaninu nakrájené na hranolky, proužek okurky a dílek cibule. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami. |
2 | Závitky poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na sádle na zpěněné, nasekané cibuli. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Šťávu po obvodu kastrolu seškrabujeme. |
3 | Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a povaříme. Vložíme zpět závitky a jen prohřejeme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.