Celerová pomazánka se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová pomazánka se sardinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20750 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Majonéza |
200 g | Sardinky v oleji |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 138,2mg |
Draslík | 319,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 189,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Majonéza, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardinky v oleji, Sýr Eidam cihla 40%, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová pomazánka se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Měkký tvaroh (nebo žervé) promícháme se sardinkami včetně oleje. Přidáme jemně nasekaný, předem uvařený celer, na kostičky nasekané, uvařené vejce, na nudličky nakrájený sýr a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Nakonec vmícháme majonézu a vše dobře promícháme. |
2 | Pomazánku podle chuti okyselíme citronovou šťávou. |
3 | Podáváme na plátcích nasucho opečené veky a zdobíme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Celer a vejce předem uvaříme.