Medové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové lívance
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20751 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
20 g | Droždí |
100 g | Med včelí |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 107kJ
32% Sacharidy 116 g
27% Tuky 20 g
12% Sodík 242 mg
42% Bílkoviny 24 g
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 191,5mg |
Draslík | 201,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Med včelí, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medové lívance postup přípravy receptu:
1 | Med rozpustíme v mléce, přidáme vejce, hladkou mouku a droždí. Zaděláme těsto. |
2 | Z těsta ihned smažíme lívance na olejem vymaštěném lívanečníku. |
3 | Můžeme podávat teplé i studené. |