Buchtičky s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchtičky s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20753 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
90 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
50 g | Hrozinky |
60 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Rum |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 478,6mg |
Draslík | 282,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchtičky s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme cukr s máslem, přidáme žloutky a trochu rumu. Osolíme, promícháme s tlučenou vanilkou a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek, přisypeme prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom ho vyválíme, posypeme hrozinkami a přehneme na půl. Odřezáváme kousky, ze kterých tvarujeme buchtičky. Vymažeme pekáček a skládáme do něj buchtičky vedle sebe, po stranách i na vrchu je potíráme máslem. Upečené servírujeme posypané cukrem a přelité vanilkovým krémem. |
2 | Vanilkový krém - do misky dáme smetanu (125 ml), cukr (60 g), žloutky (3), máslo (10 g)a celou vanilku. Misku postavíme do hrnce s vroucí vodou a mícháme tak dlouho, až krém nezačne houstnout. Potom misku dáme stranou a mícháme krém, dokud nezchladne. Vyndáme vanilkový lusk a pro chuť přilijeme lžíci rumu. |