Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20754

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
30 g Cukr krupice
10 g Droždí
0,5 l Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Muškátový květ
30 g Máslo čerstvé
100 g Povidla švestková
40 g Tvaroh tvrdý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,1 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 918kJ
19% Sacharidy 68 g
19% Tuky 15 g
5% Sodík 95 mg
26% Bílkoviny 15 g

Lívance s povidly postup přípravy receptu:

1

Necháme vykynout kvásek z droždí, části cukru, vlažného mléka a mouky. Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, cukr, sůl, citronovou kůru a muškátový květ. Přilijeme kvásek a postupně přidáváme mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Těsto dáme vykynout.

2

Rozehřejeme pánev nebo lívanečník a lžicí tvoříme malé lívance. Když těsto svrchu oschne, je čas lívanec obrátit. Na ještě teplé lívance dáváme povidla, posypeme strouhaným tvarohem a můžeme přidat i zakysanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept