Lívance s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s povidly
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20754 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
30 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Muškátový květ |
100 g | Povidla švestková |
40 g | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 104,2mg |
Draslík | 115,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Muškátový květ, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s povidly postup přípravy receptu:
1 | Necháme vykynout kvásek z droždí, části cukru, vlažného mléka a mouky. Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, cukr, sůl, citronovou kůru a muškátový květ. Přilijeme kvásek a postupně přidáváme mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Těsto dáme vykynout. |
2 | Rozehřejeme pánev nebo lívanečník a lžicí tvoříme malé lívance. Když těsto svrchu oschne, je čas lívanec obrátit. Na ještě teplé lívance dáváme povidla, posypeme strouhaným tvarohem a můžeme přidat i zakysanou smetanu. |