Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20756

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
40 g Cukr krupice
20 g Droždí
200 g Meruňky
0,3 l Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
30 g Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 258kJ
14% Sacharidy 49 g
11% Tuky 8 g
8% Sodík 161 mg
17% Bílkoviny 10 g

Meruňkové lívanečky postup přípravy receptu:

1

Připravíme kvásek z mléka, cukru, mouky a droždí. Až nám vykyne, vlijeme ho do mísy, kde jsme mezitím rozmíchali mouku, cukr a citronovou kůru. Potom po částech přiléváme mléko s rozmíchaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které na teplém místě necháme vykynout.

2

Než těsto vykyne, nakrájíme na malé kousky čerstvé meruňky. Rozehřejeme pánev nebo lívanečník, nejdříve lžičkou dáme jen malé množství těsta, na které položíme rozkrájené meruňky a zalijeme je další vrstvou těsta. Až těsto na povrchu oschne, je čas lívanec obrátit.

3

Ještě teplé lívanečky obalujeme ve skořicovém cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept