Husí polévka s játrovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí polévka s játrovými knedlíčky
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20757 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Husa domácí |
1 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 ks | Játra husí |
4 polévková lžíce | Krupice dětská |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 409,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Husa domácí, Husí sádlo, Játra husí, Olej rostlinný, Pepř bílý, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí polévka s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou menší husu omyjeme, rozporcujeme a dáme vařit do hrnce se 4 l vody. Přidáme sůl, pepř a nakrájenou kořenovou zeleninu. |
2 | Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci sádla a dáme do vařící polévky. Když je maso měkké (odděluje se od kosti), husu opatrně vytáhneme a vývar scedíme. |
3 | Připravíme knedlíčky z husích jater. Pokrájená husí játra podusíme na oleji a necháme vychladit. K játrům přidáme krupici, vejce, sůl, pepř a drobně pokrájenou petrželovou nať. Játrovou směs dobře prohněteme a necháme chvilku odpočinout. Pak ze směsi vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme do čistého husího vývaru. |
4 | Servírujeme s drobně posekanou zelenou petrželkou. |