Recept

Husí polévka s játrovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20757
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Husa domácí
1 polévková lžíce Husí sádlo
1 ks Játra husí
4 polévková lžíce Krupice dětská
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,318 kcal
Kilojoule 5 515kJ
7% Sacharidy 26 g
260% Tuky 195 g
28% Sodík 558 mg
105% Bílkoviny 59 g

Husí polévka s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou menší husu omyjeme, rozporcujeme a dáme vařit do hrnce se 4 l vody. Přidáme sůl, pepř a nakrájenou kořenovou zeleninu.

2

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci sádla a dáme do vařící polévky. Když je maso měkké (odděluje se od kosti), husu opatrně vytáhneme a vývar scedíme.

3

Připravíme knedlíčky z husích jater. Pokrájená husí játra podusíme na oleji a necháme vychladit. K játrům přidáme krupici, vejce, sůl, pepř a drobně pokrájenou petrželovou nať. Játrovou směs dobře prohněteme a necháme chvilku odpočinout. Pak ze směsi vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme do čistého husího vývaru.

4

Servírujeme s drobně posekanou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept