Marinované roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované roštěnky
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20759 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Majoránka |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Marinované roštěnky | |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 528,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 17,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Ocet vinný, Olej rostlinný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka), Hovězí roštěnka níz. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích několikrát nařízneme. Roštěnky vložíme do připravené marinády tak, aby se celé marinádou obalily. Necháme několik hodin v chladničce, nejlépe do druhého dne. |
2 | Roštěnky vyjmeme, osušíme utěrkou a na pánvi na oleji smažíme po každé straně asi 5 minut. Před podáváním maso osolíme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky. |
4 | Příprava marinády: Promícháme olej s vinným octem, kečupem, worcesterem, hořčicí, nastrouhanou cibulí, utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a nasekanou petrželkou. |