Zeleninová čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová čorba
Zeleninová čorba
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20761 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
1 dl | Mléko plnotučné |
3 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
3 ks | Petržel kořen |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 773,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 112,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hrášek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová čorba postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na slunečnicovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. |
2 | Zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a dáme vařit. |
3 | Připravíme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek pokrájený na kolečka, brambory na kostky a posekaný česnek. |
4 | Vše spolu s hráškem (který jsme si namočili několik hodin předtím) vložíme do vařící polévky a vaříme asi 30 minut. Před dovařením zjemníme čorbu přidáním 1 dl plnotučného mléka a dochutíme bílým pepřem. |
5 | Servírujeme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou. |