Hovězí polévka se zeleninou a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka se zeleninou a vínem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20768 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
80 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Hovězí maso přední |
80 g | Hrášek |
150 g | Kapusta hlávková |
100 g | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 758,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí maso přední, Hrášek, Kapusta hlávková, Květák, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka se zeleninou a vínem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso pokrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. |
2 | Připravíme si očištěnou, pokrájenou zeleninu. Když je maso poloměkké, přidáme do vývaru nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na oleji a všechnu zeleninu, kromě rajčat. |
3 | Rajčata spaříme, nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je vložíme do polévky. Ještě přilijeme 2 dl vína, dochutíme solí a odstavíme z plotny. |