Recept

Polévka s knedlíčky z mletého masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 20771
Kategorie: Polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
300 g Hovězí maso mleté
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
3 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Rýže loupaná
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
11% Sacharidy 40 g
466% Tuky 349 g
24% Sodík 483 mg
38% Bílkoviny 21 g

Polévka s knedlíčky z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit celou, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. (1 l voda + 1 lžička sůl.)

2

Pomleté maso dáme do misky, osolíme (1 lžička sůl), přidáme drobně nasekanou petrželku s koprem a dobře propláchnutou rýži.

3

Důkladně vše promícháme, vytvoříme knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Knedlíčky vkládáme do vývaru a vaříme do té doby, až bude rýže v knedlíčcích měkká.

4

Hotovou polévku dochutíme pár kapkami šťávy z citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept