Pošírovaný halibut se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pošírovaný halibut se špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
800 g | Halibut atlantický |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,3mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Citrony, Halibut atlantický, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř bílý, Pepř černý celý, Petržel kořen, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pošírovaný halibut se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné zeleniny, vína, 2 plátků citronu, koření a vody připravíme rybí várku. Vložíme do ní očištěné a omyté porce halibuta a pošírujeme asi 4 minuty. Omytý čerstvý špenát podusíme chvíli na oleji a nadrceném česneku, osolíme a opepříme. |
2 | Porce ryby upravíme se špenátem na talíře a podáváme s rýží. |