Drůbeží nádivka s panádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží nádivka s panádou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20774 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
250 g | Chléb pšeničný (bílý) |
300 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Slepice |
70 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 353,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 115,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 468,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Muškátový oříšek, Slepice, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží nádivka s panádou postup přípravy receptu:
1 | Do horkého mléka namočíme bílý chléb, osolíme, necháme chvíli nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Vysoušíme za občasného promíchání tak dlouho, až vznikne jemné těsto - panáda. Pánev odstavíme. |
2 | K mletému předem uvařenému slepičímu masu přidáme bílky, vychladlou panádu, špetku mletého muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Nejlépe rukama vypracujeme hladké těsto. Dáme na 1/2 hodiny do lednice. |
3 | Teprve nyní pomalu do nádivky vpracujeme smetanu. |