Uccelletti scappati - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uccelletti scappati
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20775 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
75 g | Máslo čerstvé |
180 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
650 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 17g |
Draslík | 433,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 196,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pancetta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uccelletti scappati postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a seřízneme na proužky o velikosti 6x3 cm. Pancettu (90 g) pokrájenou na plátky seřízneme na stejné pruhy jako maso. Na plátek masa dáme plátek pancetty a kousek šalvěje a srolujeme od kratšího konce do závitku. |
2 | Připravíme si bambusové jehlice, které jsme nechali nasáknout vodou, na ně napíchneme zbylou část pancetty pokrájené na kostky, kousek šalvěje a poté 5 masových závitků, na závěr opět kousek šalvěje a kostičku pancetty. |
3 | Připravené špízy osmažíme cca 12 minut na rozpáleném másle. Jako příloha je vhodná smažená polenta. |