Recept

Polévka z jehněčích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20782

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Játra jehněčí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
5 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Telecí plíce
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 098kJ
10% Sacharidy 35 g
28% Tuky 21 g
30% Sodík 602 mg
87% Bílkoviny 49 g

Polévka z jehněčích jater postup přípravy receptu:

1

Jehněčí játra a plíce omyjeme, položíme do hrnku, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit. Když polévka začne vařit, přidáme do ní koření a všechnu kořenovou zeleninu s opečenou cibulí (předem jsme ji upekli ve slupce na plotně až dohněda). Když jsou játra a plíce měkké, opatrně je vytáhneme z vývaru a vývar scedíme do druhého hrnce.

2

Uvaříme si vajíčka natvrdo a umeleme je s játry a plícemi na masovém strojku a dáme směs do misky. V hrnci na polévku si připravíme světle hnědou jíšku z oleje a mouky, k jíšce přidáme játrovou pomletou směs a scezený vývar. Dobře promícháme - vznikne hustá čorba - dále vaříme.

3

Ve smetaně rozšleháme žloutky s citronovou štávou a vlijeme ji za stálého míchání opatrně do čorby a krátce povaříme.

4

Polévku servírujeme s osmaženou houskou pokrájenou na malé kostičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept