Pasta e ceci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasta e ceci
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20785 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
12 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
70 g | Cibule |
250 g | Cizrna |
40 g | Mrkev kořen |
36 ml | Olej olivový |
10 ml | Olej olivový extra panenský |
24 g | Protlak rajčatový |
6 g | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
125 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 153,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cizrna, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasta e ceci postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme a cizrnu propláchneme pod studenou vodou. Dáme stranou. |
2 | Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou zeleninu, česnek, rozmarýn a necháme smažit 8 minut. |
3 | Vše osolíme, opepříme a přidáme chilli, rajčatový protlak, vývar a propláchnutou cizrnu. Necháme vařit cca 1 hodinu, do změknutí cizrny. Během varu přiléváme vodu, aby se zcela nevyvařila. Po uvaření cizrny doměkka přisypeme těstoviny a vaříme dle návodu. |
4 | Před podáváním zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. |