Jednoduchý recept

Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20787

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 ml Hovězí vývar základní
125 g Játra telecí
30 g Lanýž
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
125 g Telecí kýta
2 špetka Tymián sušený
3 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno madeira
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

116% Kalorie 2,294 kcal
Kilojoule 9 599kJ
29% Sacharidy 103 g
209% Tuky 157 g
111% Sodík 2 g
168% Bílkoviny 95 g

Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky postup přípravy receptu:

1

Slaninu, telecí maso a játra nakrájíme na malé kostičky, šalotku a lanýže nasekáme nadrobno.

2

Na pánvi rozpustíme polovinu másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme telecí maso a krátce orestujeme. Teprve nyní přidáme játra, lanýže a šalotku. Promícháme a přidáme tymián, bobkový list, sůl a pepř. Restujeme asi 5 minut.

3

Pánev stáhneme z ohně a směs v pánvi rozmixujeme nebo umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme žloutky, máslo, přilijeme víno, trochu vývaru a zasypeme moukou. Vše vložíme do zapékací misky a uhladíme stěrkou.

4

Doba zapékání je přibližně 20-30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept