Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20787 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 ml | Hovězí vývar základní |
125 g | Játra telecí |
30 g | Lanýž |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
125 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Telecí kýta |
2 špetka | Tymián sušený |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 3g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 54g |
Vitamín B6 | 3,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hovězí vývar základní, Játra telecí, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky postup přípravy receptu:
1 | Slaninu, telecí maso a játra nakrájíme na malé kostičky, šalotku a lanýže nasekáme nadrobno. |
2 | Na pánvi rozpustíme polovinu másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme telecí maso a krátce orestujeme. Teprve nyní přidáme játra, lanýže a šalotku. Promícháme a přidáme tymián, bobkový list, sůl a pepř. Restujeme asi 5 minut. |
3 | Pánev stáhneme z ohně a směs v pánvi rozmixujeme nebo umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme žloutky, máslo, přilijeme víno, trochu vývaru a zasypeme moukou. Vše vložíme do zapékací misky a uhladíme stěrkou. |
4 | Doba zapékání je přibližně 20-30 minut. |