Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20789 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Játra husí |
125 g | Játra zaječí |
30 g | Lanýž |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
125 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno madeira |
125 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 425,5mg |
Draslík | 583,0mg |
Vláknina | 765,0mg |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hovězí vývar základní, Játra husí, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra zaječí, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky postup přípravy receptu:
1 | Maso, slaninu a játra pokrájíme na kostičky, lanýže a šalotku nadrobno. |
2 | Na pánvi rozpustíme polovinu množství másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme pokrájené maso a kráce orestujeme. Nyní přidáme játra, šalotku, lanýže, tymián, bobkový list, opepříme a osolíme. Promícháme a restujeme ještě tři až pět minut. |
3 | Směs v pánvi můžeme buď rozmixovat nebo rozemlít na masovém strojku. |
4 | Do mleté směsi přidáme uvařená a rozmělněná husí játra, žloutky, druhou polovinu másla, přilijeme víno, vývar a zasypeme moukou. Řádně promícháme, vložíme do pekáčku, uhladíme stěrkou a zapékáme asi půl hodiny. |