Jednoduchý recept

Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 20789
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 ml Hovězí vývar základní
60 g Játra husí
125 g Játra zaječí
30 g Lanýž
80 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
125 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián sušený
3 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno madeira
125 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 298kJ
7% Sacharidy 26 g
51% Tuky 38 g
27% Sodík 547 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky postup přípravy receptu:

1

Maso, slaninu a játra pokrájíme na kostičky, lanýže a šalotku nadrobno.

2

Na pánvi rozpustíme polovinu množství másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme pokrájené maso a kráce orestujeme. Nyní přidáme játra, šalotku, lanýže, tymián, bobkový list, opepříme a osolíme. Promícháme a restujeme ještě tři až pět minut.

3

Směs v pánvi můžeme buď rozmixovat nebo rozemlít na masovém strojku.

4

Do mleté směsi přidáme uvařená a rozmělněná husí játra, žloutky, druhou polovinu másla, přilijeme víno, vývar a zasypeme moukou. Řádně promícháme, vložíme do pekáčku, uhladíme stěrkou a zapékáme asi půl hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept