Recept

Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 2079

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Houby sušené
200 g Klobása Dunajská
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Rajčatová šťáva
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 19 g
9% Sodík 176 mg
31% Bílkoviny 17 g

Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou postup přípravy receptu:

1

Sušené houby si namočíme do studené vody.

2

Kysané zelí dáme vařit do osolené vody a uvaříme. Poté k němu přidáme koření a nabobtnalé houby.

3

Mezitím si ze sádla a mouky uděláme tmavou jíšku, kterou zalijeme odvarem ze zelí nebo vodou. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do zelí.

4

Polévku povaříme ještě cca 15 min a zředíme dle potřeby rajčatovou šťávou.

5

Na závěr polévku dochutíme solí a cukrem a prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept