Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 2079 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Houby sušené |
200 g | Klobása Dunajská |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Rajčatová šťáva |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 808,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 272,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby si namočíme do studené vody. |
2 | Kysané zelí dáme vařit do osolené vody a uvaříme. Poté k němu přidáme koření a nabobtnalé houby. |
3 | Mezitím si ze sádla a mouky uděláme tmavou jíšku, kterou zalijeme odvarem ze zelí nebo vodou. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do zelí. |
4 | Polévku povaříme ještě cca 15 min a zředíme dle potřeby rajčatovou šťávou. |
5 | Na závěr polévku dochutíme solí a cukrem a prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásou. |