Lasagne al forno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne al forno
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20790 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
48 ml | Dolin - Vermouth |
500 g | Hovězí maso mleté |
3850 ml | Hovězí vývar základní |
90 g | Játra kuřecí |
95 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mozzarella |
30 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Muškátový oříšek |
2 g | Oregano sušené |
120 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ml | Protlak rajčatový |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
125 g | Těstoviny Lasagne |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 12g |
Draslík | 809,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Játra kuřecí, Mozzarella, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pancetta, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne al forno postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle (35 g) necháme osmahnout nakrájenou zeleninu, pancettu a česnek. Opékáme na mírnějším ohni do změknutí, poté přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku a oreganem. |
2 | Přidáme pokrájená kuřecí játra, zalijeme vermutem a zprudka vaříme do vyvaření tekutiny. Potom přilijeme vývar, rajčatový protlak a necháme 2 hodiny vařit. Směs nesmí vyschnout, doléváme horkou vodu dle potřeby, pouze na konci necháme vyvařit. |
3 | K uvařenému masu přilijeme 25 ml smetany, odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Poté vmícháme vajíčko. |
4 | Připravíme si bešamelovou omáčku: |
5 | Máslo (60 g) necháme rozehřát, přidáme 40 g hladké mouky, špetku muškátového oříšku a za pečlivého míchání necháme 1 minutu povařit do zhoustnutí. Na závěr osolíme, opepříme a vmícháme 125 ml smetany. Omáčku odstavíme a necháme zvolna vychládat. |
6 | Troubu rozehřejeme na 185°C. Zapékací mísu o velikosti cca 25x20 cm vymažeme tukem. |
7 | Lasagne připravíme dle návodu. |
8 | Na dno misky dáme vrstvu masa, posypeme vrstvou mozzarelly, překryjeme vrstvou lasagní a ty zalijeme polovinou bešamelu, posypeme polovinou strouhaného parmezánu. Celý postup opakujeme, vrchní část bude zakončena bešamelem, posypaným parmezánem. |
9 | Necháme péct 40 minut, před podáváním necháme 10 minut odležet. |