Jednoduchý recept

Vepřová nádivka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20791

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso libové
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 408kJ
9% Sacharidy 31 g
57% Tuky 43 g
19% Sodík 371 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vepřová nádivka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, v horké vodě nejdříve rozpustíme 50 g másla, potom nasypeme do vody mouku, rozmícháme metlou a necháme vychladnout. Takto jsme si připravili panádu.

2

Vepřové maso se slaninou umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, mletý muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept