Minestrone alla genovese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone alla genovese
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20792 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
6 g | Bazalka |
150 g | Brambory |
40 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
70 g | Cibule |
100 g | Cuketa |
220 g | Fazole bílé |
120 g | Fazolové lusky zelené |
220 g | Hrášek |
50 g | Mrkev kořen |
100 g | Pancetta |
6 polévková lžíce | Pesto rajčatové |
15 g | Petržel kudrnka |
12 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Sádlo škvařené |
3 g | Šalvěj čerstvá |
40 g | Sýr Parmezán |
150 g | Těstoviny konzumní |
3000 ml | Vývar drůbeží |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 10g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 722,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sádlo škvařené, Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pancetta, Pesto rajčatové, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone alla genovese postup přípravy receptu:
1 | Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a necháme vařit 5 minut. Poté přilijeme rajčatový protlak, přisypeme pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jsme nechali máčet přes noc ve studené vodě. |
2 | Vše hodně opepříme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přiklopené necháme vařit 2 hodiny, občas promícháme. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťoucháme vidličkou. Do omáčky přisypeme pokrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin. |
3 | Servírujeme s 1 lžící pesta, posypané strouhaným parmezánem. |