Nádivka z telecího a vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z telecího a vepřového masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20793 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 ml | Martell cognac |
10 g | Nové koření mleté |
10 g | Pepř černý mletý |
500 g | Slanina vepřová |
80 g | Sůl |
250 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 200,5mg |
Draslík | 391,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z telecího a vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Vepřové, telecí maso a slaninu umeleme spolu na masovém strojku. Do mleté směsi přimícháme 2 vejce, sůl, pepř a mleté nové koření. Nakonec ještě ochutíme koňakem. |
2 | Tuto nádivku můžeme také upéct jako paštiku, když k ní přidáme trochu mouky. |