Nádivka z drůbeže, telecího a vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z drůbeže, telecího a vepřového masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20794 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
250 g | Drůbeží maso |
100 ml | Martell cognac |
5 g | Nové koření mleté |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
100 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 243,9mg |
Draslík | 263,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 635,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Martell cognac, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z drůbeže, telecího a vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží, vepřové a telecí maso spolu se slaninou umeleme na masovém strojku. Do směsi mletého masa vmícháme vejce, osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Nakonec ochutíme koňakem. |
2 | Jako obměnu můžeme díl drůbežího masa nahradit masem ze zvěřiny. |