Dubrovnická minestra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dubrovnická minestra
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20796 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
200 g | Cuketa |
200 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Klobása uzená |
1 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Skopové maso přední |
60 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Vepřové maso libové |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 598,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dubrovnická minestra postup přípravy receptu:
1 | Skopové sušené maso dáme do vody a vaříme doměkka. Když je uvařené, vyndáme ho a použijeme k přípravě jiného jídla. |
2 | Do vývaru přidáme vepřové maso, oloupané a pokrájené brambory na kostky, pokrájené zelí, cuketu a fazolové lusky. Osolíme a vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme do polévky klobásu pokrájenou na kolečka, slaninu na kostičky, nadrobno nasekaný česnek, petrželku a olivový olej. |
3 | Povaříme ještě asi 1/4 hodiny, opepříme a pokud je polévka velmi hustá, zředíme vodou dle potřeby. |