Jednoduchý recept

Andaluská obloha

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 20797

Ingredience

50 g Anglická slanina
30 g Cibule
2 ks Lilek
120 ml Majonéza
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika červená
40 ml Protlak rajčatový
100 g Rýže předvařená (parboiled)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
9% Sacharidy 33 g
51% Tuky 38 g
16% Sodík 313 mg
10% Bílkoviny 5 g

Andaluská obloha postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli pokrájenou nadrobno. Orestujeme 2 minuty, zasypeme mletou paprikou, ještě krátce orestujeme a přidáme vařenou rýži. Pánev stáhneme z ohně a vše spolu promícháme.

2

Dvě červené papriky rozpůlíme podélně, vyndáme jádřince a půlky paprik zlehka ugrilujeme na grilu nebo grilovací pánvi. Dva menší lilky upečeme nasucho v troubě. Upečené rozkrojíme podélně na 2 poloviny. Do majonézy vmícháme rajčatový protlak a trochu osolíme.

3

Na talíř položíme 1/2 papriky, naplníme ochucenou rýží a vedle položíme 1/2 pečeného lilku. Přelijeme tomatovou majonézou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept