Andaluská obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andaluská obloha
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20797 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
30 g | Cibule |
2 ks | Lilek |
120 ml | Majonéza |
30 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
40 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 452,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Lilek, Majonéza, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rýže předvařená (parboiled), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Andaluská obloha postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli pokrájenou nadrobno. Orestujeme 2 minuty, zasypeme mletou paprikou, ještě krátce orestujeme a přidáme vařenou rýži. Pánev stáhneme z ohně a vše spolu promícháme. |
2 | Dvě červené papriky rozpůlíme podélně, vyndáme jádřince a půlky paprik zlehka ugrilujeme na grilu nebo grilovací pánvi. Dva menší lilky upečeme nasucho v troubě. Upečené rozkrojíme podélně na 2 poloviny. Do majonézy vmícháme rajčatový protlak a trochu osolíme. |
3 | Na talíř položíme 1/2 papriky, naplníme ochucenou rýží a vedle položíme 1/2 pečeného lilku. Přelijeme tomatovou majonézou. |