Sarajevská čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sarajevská čorba
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20799 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
50 g | Okra - Ibišek jedlý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Petržel kořen |
5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Telecí plec |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 258,1mg |
Draslík | 402,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Okra - Ibišek jedlý, Olej rostlinný, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sarajevská čorba postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a cibuli. Vše orestujeme v hrnci dozlatova na rozpáleném oleji, poprášíme moukou, promícháme a zalijeme asi 2 l vody, osolíme, opepříme a dále vaříme. |
2 | Během vaření přidáme okru (plody ibišku jedlého), kterou jsme předem uvařili ve vodě. |
3 | Čorbu s okrou vaříme ještě 1 hodinu, potom odstavíme a přidáme pro zjemnění smetanu se žloutky a citronovou šťávu. |