Jednoduchý recept

Polévka z kysaného zelí se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 2080
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Klobása Dunajská
1 špetka Kmín celý
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
2% Sacharidy 9 g
32% Tuky 24 g
9% Sodík 172 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka z kysaného zelí se smetanou postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části sádla, přidáme papriku, pokrájené zelí, kmín, sůl. Vše zalijeme lakem ze zelí a povaříme.

2

Na zbytku sádla z mouky uděláme tmavou jíšku, přelijeme vodou a rozmícháme do hladka. Hotovou jíšku přilijeme k zelí a vaříme do té doby, až bude zelí měkké.

3

Poté polévku zalijeme smetanou.

4

Klobásu rozkrájenou na kolečka opečeme na pánvi nasucho.

5

Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a do každé porce vložíme pár koleček osmahnuté klobásy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept