La ribollita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- La ribollita
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20803 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
75 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Cibule |
60 g | Cuketa |
400 g | Fazole bílé |
250 g | Kapusta hlávková |
40 g | Mrkev kořen |
48 ml | Olej olivový |
24 ml | Olej olivový extra panenský |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
185 ml | Víno červené |
1000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Kapusta hlávková, Rajčata loupaná (konzervovaná), Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
La ribollita postup přípravy receptu:
1 | Olej necháme rozpálit ve velkém hrnci, osmažíme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Necháme chvíli smažit. Přidáme cuketu pokrájenou na menší kousky a necháme povařit cca 5 minut. |
2 | Přisypeme fazole, povaříme 5 minut a přidáme pokrájená rajčata. |
3 | Poté vložíme pokrájenou kapustu a necháme lehce zavadnout. |
4 | V této fázi k zelenině přilijeme víno a vývar a necháme 40 minut vařit. Chléb zbavíme kůrek a pokrájíme na kostičky cca 2,5 cm. (Chléb by neměl být čerstvý.) Přidáme k zelenině, zamícháme a pokrm odstavený z plotny necháme 30 minut odstát. |
5 | Servírujeme teplé, nikoliv horké, zakapané olivovým olejem. |