Pappa al pomodoro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappa al pomodoro
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20804 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
6 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Cibule |
24 ml | Olej olivový |
24 ml | Olej olivový extra panenský |
900 g | Rajčata |
850 g | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 637,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappa al pomodoro postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, necháme 7 minut povařit. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut. |
2 | Do polévky nasypeme nalámaný chleba na kousky, povaříme 5 minut, občas zamícháme. K zelenině vlijeme vývar a za stálého míchání necháme chléb rozpustit v polévce. Polévku odstavíme z ohně a vmícháme pokrájenou bazalku. Opět přiklopíme a necháme odpočinout 30 minut za pokojové teploty. |
3 | Servírujeme pokapané olivovým olejem. |