Jednoduchý recept

Tuňák s fazolemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20808
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
40 g Cibule červená
400 g Fazole bílé
125 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
24 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
400 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 419kJ
17% Sacharidy 63 g
54% Tuky 40 g
6% Sodík 128 mg
94% Bílkoviny 53 g

Tuňák s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole necháme přes noc máčet ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Jakmile se voda uvede k varu, přidáme česnek, bobkový list a 12 ml olivového oleje. Přiklopené necháme cca 80 minut vařit.

2

Uvařené fazole osolíme, slijeme, odstraníme česnek a bobkový list. Fazole přendáme do servírovací misky, zalijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a vmícháme pokrájenou cibuli. Salát necháme vychladit.

3

Do vychlazeného salátu přidáme 2/3 pokrájené petrželky a tuňáka natrhaného na menší kusy. Zlehka promícháme, posypeme zbytkem petržele a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept