Slepice dušená s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice dušená s bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20811 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
60 g | Slanina vepřová |
1000 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 195,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Majoránka, Slanina vepřová, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Slepice dušená s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou slepici naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zpěníme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Na základ vložíme porce slepice, osolíme a zalijeme vodou. Dusíme téměř doměkka. |
2 | Potom k masu přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, vsypeme majoránku a dusíme doměkka. |
Poznámka
Pokrm připravujeme v tlakovém hrnci.