Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20815
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
40 g Celer řapíkatý
3 ks Česnek
60 g Cibule
3 g Cukr krupice
80 ml Dolin - Vermouth
600 g Kuřecí stehna
36 ml Olej olivový
10 g Oregano čerstvé
150 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 586kJ
4% Sacharidy 14 g
60% Tuky 45 g
45% Sodík 892 mg
63% Bílkoviny 36 g
Kuřecí cacciatora

Kuřecí cacciatora postup přípravy receptu:

1

Olivový olej (24 ml) rozehřejeme ve velkém hrnci, osmažíme na něm drobně pokrájenou cibuli, česnek a celer. Zeleninu osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájenou pancettu a houby. Necháme smažit 5 minut. Ke směsi přilijeme zbytek oleje a osmažíme na něm kuřecí maso. Vše osolíme a opepříme, přilijeme vermut a za vysoké teploty necháme téměř vyvařit.

2

K masu přisypeme pokrájená rajčata, cukr, oregano, rozmarýn, bobkový list. Přilijeme 80 ml vody. Omáčku přiklopíme poklicí a necháme 20 minut vařit.

3

Před podáváním z omáčky vyjmeme koření, osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept