Kuřecí cacciatora - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí cacciatora
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20815 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Celer řapíkatý |
3 ks | Česnek |
60 g | Cibule |
3 g | Cukr krupice |
80 ml | Dolin - Vermouth |
600 g | Kuřecí stehna |
36 ml | Olej olivový |
10 g | Oregano čerstvé |
150 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 22g |
Draslík | 868,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 544,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kuřecí stehna, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pancetta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí cacciatora postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej (24 ml) rozehřejeme ve velkém hrnci, osmažíme na něm drobně pokrájenou cibuli, česnek a celer. Zeleninu osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájenou pancettu a houby. Necháme smažit 5 minut. Ke směsi přilijeme zbytek oleje a osmažíme na něm kuřecí maso. Vše osolíme a opepříme, přilijeme vermut a za vysoké teploty necháme téměř vyvařit. |
2 | K masu přisypeme pokrájená rajčata, cukr, oregano, rozmarýn, bobkový list. Přilijeme 80 ml vody. Omáčku přiklopíme poklicí a necháme 20 minut vařit. |
3 | Před podáváním z omáčky vyjmeme koření, osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme. |