Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20817

Ingredience

1 ks Bobkový list
70 g Cibule
4 g Citronová kůra
500 l Hovězí vývar základní
2 g Hřebíček
2 g Jalovec
36 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření celé
80 ml Ocet vinný červený
4 g Petržel kudrnka
80 g Prosciutto sušené
10 g Rozmarýn čerstvý
1000 g Srnčí maso
24 ml Víno Marsala
80 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

789% Kalorie 15,561 kcal
Kilojoule 65 107kJ
257% Sacharidy 926 g
39% Tuky 29 g
16507% Sodík 330 g
5036% Bílkoviny 2,833 g

Dušené srnčí postup přípravy receptu:

1

Rozmarýn, cibuli, česnek a prosciutto pokrájíme nadrobno a osmahneme na 1/2 rozehřátého másla. Smažíme do změknutí, poté osolíme, opepříme a přidáme srnčí maso, které necháme osmahnout z obou stran.

2

Vývar přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit. K masu přilijeme ocet a vaříme do jeho vyvaření, potom přilijeme víno a vaříme do zhoustnutí šťávy.

3

Na pánev přilijeme 1/2 vývaru, přidám všechno koření a přiklopené poklicí necháme zvolna 1 hodinu vařit. Dle potřeby přiléváme horkou vodu, občas zamícháme.

4

V druhém hrnci si rozpustíme zbytek másla, vmícháme po troškách mouku, povaříme 1 minutu a poté vlijeme zbytek vývaru. Vaříme do zhoustnutí. Takto připravenou omáčku vlijeme k masu, podlijeme vínem Marsala, osolíme a opepříme dle chuti. Povaříme cca 20 minut.

5

Hotovou omáčku servírujeme posypanou nasekanou petrželí a citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept