Jednoduchý recept

Arléská obloha

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20818
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
100 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
1 ks Lilek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
150 ml Rajčatová šťáva
100 g Rýže předvařená (parboiled)
1 špetka Šafrán
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
50 g Vepřové maso libové
1 l Voda pitná
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
13% Sacharidy 46 g
23% Tuky 17 g
20% Sodík 390 mg
17% Bílkoviny 9 g

Arléská obloha postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku a lehce orestujeme. Bílý chléb bez kůrky natrháme na malé kousky, žampiony pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme nadrobno. Vše přisypeme k cibulce na pánev a spolu orestujeme.

2

Rajčata rozpůlíme, vydlabeme lžičkou vnitřek a naplníme směsí z pánve.

3

Lilek očistíme, nakrájíme na silnější plátky a na másle lehce orestujeme.

4

Rýži uvaříme podle návodu na obalu a smícháme s orestovaným vepřovým masem, ke kterému jsme během restování přidali trochu šafránu.

5

Rajčatovou štávu smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.

6

Na talíř klademe dvě půlky plněných rajčat, kopeček rýže se šafránem a masem, obložíme plátky restovaného lilku. Vše přelijeme rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept