Arléská obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arléská obloha
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20818 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
1 ks | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
150 ml | Rajčatová šťáva |
100 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Šafrán |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 30,1mg |
Draslík | 620,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 852,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 332,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Lilek, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rajčatová šťáva, Šafrán, Smetana 16% (pochoutková), Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arléská obloha postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku a lehce orestujeme. Bílý chléb bez kůrky natrháme na malé kousky, žampiony pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme nadrobno. Vše přisypeme k cibulce na pánev a spolu orestujeme. |
2 | Rajčata rozpůlíme, vydlabeme lžičkou vnitřek a naplníme směsí z pánve. |
3 | Lilek očistíme, nakrájíme na silnější plátky a na másle lehce orestujeme. |
4 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu a smícháme s orestovaným vepřovým masem, ke kterému jsme během restování přidali trochu šafránu. |
5 | Rajčatovou štávu smícháme se smetanou, osolíme a opepříme. |
6 | Na talíř klademe dvě půlky plněných rajčat, kopeček rýže se šafránem a masem, obložíme plátky restovaného lilku. Vše přelijeme rajčatovou omáčkou. |