Recept

Polévka z čerstvého zelí s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2082
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Brambory
1 kávová lžička Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 440kJ
3% Sacharidy 9 g
7% Tuky 5 g
8% Sodík 169 mg
9% Bílkoviny 5 g

Polévka z čerstvého zelí s bramborami postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné zelí si nakrájíme na úzké proužky, vložíme do kastrolu s osolenou vodou, přidáme máslo a povaříme do měkka.

2

Jakmile je zelí měkké, přilijeme mléko se zakvedlanou moukou a polévku necháme povařit ještě cca 10 min. Poté polévku odstavíme.

3

Očištěné brambory nakrájené na kostičky si uvaříme zvlášť a po odstavení polévky je přisypeme do polévky.

4

Polévku na závěr zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept